Exposició Contra la violència de gènere. LA TORTURA

LA TORTURA

 

Els homes han estat controlant des de sempre les nostres vides, fins el punt de decidir què ens havíem de posar o què era el més adequat per a nosaltres, les dones. Durant molt de temps, els “gurus” de la moda, la immensa majoria homes,  van decidir  (i encara decideixen) que el nostre destí era vestir-nos de tal o qual manera, i van estipular que els nostres peus, per veure’s millor, havien de portar sabates de taló d’agulla, estilets, aquells que als ulls de molts homes s’han convertit en el súmmum de l’elegància,  de fet, n’hi ha molt de fetitxisme darrera de tot això.  Una tortura que s’ha perpetuat al llarg de l’últim segle; de fet va ser als anys 50 quan van agafar una gran visibilitat, quan les actrius de Hollywood van optar per aquest tipus de sabates per representar la sensualitat i l’erotisme, i totes les dones del món es van llençar, no sense certa frivolitat, a emular aquestes altres idealitzades per una incipient societat de consum. El problema és que ens han fet creure que aquesta sabata ens dona un plus, ¿però de veritat, nosaltres, dones del segle XXI , no sabem  que la utilització continuada d’aquests estris pot generar des de lesions als tendons, fins a fractures o dolor d’esquena, entre d’altres?, perquè mantenir-se amb certa dignitat pujades a 10 o 12 cm de taló, us puc assegurar que no és gens fàcil. Ens hem deixat enganyar i hem cregut, o ens han fet creure, que estar boniques era agradar al sexe oposat, encara que fos utilitzant la tortura, però estar belles és agradar-nos a nosaltres mateixes, i per això necessitem tenir una bona dosi d’autoestima,  que ens ajudarà a enfrontar-nos a actituds que menyspreen la nostra capacitat intel·lectual,  som més que un embolcall!, som més que una acompanyant penjada del braç d’un home!  La tortura simbolitzada per aquests sabates de taló ens ha fet més mal que una altra cosa, perquè ens ha fet creure que les nostres possibilitats,  com a éssers humans de plens drets, van lligades a una bellesa efímera falta de consistència i de realització personal.

 

Professorat Escola Adults

Comparteix..