31a edició de La Marató de TV3

Aquest any 2022, la 31a edició de La Marató de TV3 es celebrà el diumenge 18 de desembre i es va dedicar a la salut cardiovascular, la principal causa de mort a països desenvolupats i un dels problemes més rellevants en l’actualitat en el sector de la salut pública. La Marató és un dels esdeveniments solidaris més populars que uneix al teixit de la societat catalana amb un propòsit capital: recollir fons econòmics per donar impuls a la recerca biomèdica de malalties.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, les malalties cardiovasculars van causar prop de 18 milions de morts l’any 2019, la qual cosa representa el 32% del total de defuncions a escala mundial. Tot i que hi ha un gran nombre de malalties cardiovasculars, les més comunes són la hipertensió arterial, l’arterioesclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes de les malalties enunciades anteriorment, són asimptomàtiques, sent-ne la mort sobtada el primer dels símptomes; és per aquest motiu que la prevenció resulta clau en aquests casos.

Un any més, el nostre municipi se suma a La Marató amb l’organització d’un ampli ventall d’activitats. Des de l’EMPA Les Teixidores, el dia 7 de desembre es va dur a terme una conferència oberta a tot el públic que volgués assistir a l’esdeveniment, amb la finalitat de fer ressò de la causa i conscienciar la ciutadania de la importància de ser solidaris. 

Comparteix..