Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Aquesta setmana, amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, el dia 17 de maig, s’ha dut a terme la presentació d’un projecte per tal de conscienciar tota la comunitat educativa del nostre centre EMPA Les Teixidores. La importància de la conscienciació d’aquesta causa és cabdal, ja que és una lluita constant contra la discriminació que encara existeix avui dia en tots els països del món en un grau o un altre.

Segons Amnistia Internacional, les sancions imposades per motius d’orientació o identitat sexual són molt variades. A 11 països l’homosexualitat està condemnada amb pena de mort, al voltant de 70 països es tipifiquen com a il·legals les relacions entre persones del mateix sexe amb penes de presó. A més, encara que molts països no penen l’homosexualitat de manera legal, les persones LGTBI pateixen discriminació i crims d’odi diàriament.

El llenguatge, així com la vida, es troba en constant evolució. Noves realitats donen lloc a noves paraules; la qual cosa ha ocorregut amb la relativament nou corrent LGTBI. Agènere, cissexual o intersexualitat són alguns dels nous termes que han aparegut per tal de designar aquesta realitat que creu fermament en el sentiment d’orgull sobre les identitats i orientacions sexuals i de gènere que han estat tradicionalment marginades i reprimides.

És per aquest motiu que l’EMPA Les Teixidores vam dur a terme un glossari en forma de mural decoratiu al centre, per tal de fer prendre consciència del moviment a la comunitat educativa i els nous termes que han sorgit en els darrers anys. 

Comparteix..